Мени

Вести

10јуни

Јавен Повик за давање на користење на тениски игралишта во општина Ѓорче Петров бр.01/2021

Јавен Повик за давање на користење на тениски игралишта во општина Ѓорче Петров бр.01/2021

10јуни

Асфалтирани уште две улици во УЗ Дексион

Градежната офанзива во општина Ѓорче Петров продолжува. Заврши реконструкцијата и на улица Кадињача и крак на улица Гостиварска.

10јуни

Успешно заврши училишната 2020/2021 година во училиштата во Ѓорче Петров

Исправени пред новиот предизвик на едно поинакво учење, успешно ја заокружуваме оваа учебна година. Последното ѕвонче овој 10 јуни ги испрати учениците од I до III одделение, а дигиталното, учениците до IX-то одделение.

09јуни

Повик за проекти Младински Локални Банки Ѓорче Петров

Со младинската банка Ѓорче Петров, со поддршка на Младите можат и Општина Ѓорче Петров , управуваат 6 членови на Одборот за младинската банка, кои се млади луѓе на возраст од 15 до 30 години, избрани на јавен повик и обучени да ја водат програмата за мали грантови.

09јуни

Одбележан 5 јуни-Светски ден на животната средина

„Размислувај глобално, делувај локално“ е императив за општина Ѓорче Петров. Денеска на практичен начин придонесуваме за заштита на животната средина и намалување на емисиите на CO2 во атмосферата. Oпштина Ѓорче Петров во наредниот период на јавни објекти (училишта и детски градинки) ќе постави фотофолтаични централи во вкупна инсталирана снага од 80 -тина KW.

09јуни

Асфалтирана улица 20 во Волково

Решен е долгогодишниот сообраќаен проблем на околу 70 семејства кои живеат на улица 20 во Село Волково. Општина Ѓорче Петров пристапи кон асфалтирање на улицата во должина од 1250 метри. Нанесен е асфалт на површина од 6000 метри квадратни.

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам