Мени

Вести

10јуни

Успешно заврши училишната 2020/2021 година во училиштата во Ѓорче Петров

Исправени пред новиот предизвик на едно поинакво учење, успешно ја заокружуваме оваа учебна година. Последното ѕвонче овој 10 јуни ги испрати учениците од I до III одделение, а дигиталното, учениците до IX-то одделение.

10јуни

Јавен Повик за давање на користење на тениски игралишта во општина Ѓорче Петров бр.01/2021

Јавен Повик за давање на користење на тениски игралишта во општина Ѓорче Петров бр.01/2021

10јуни

Асфалтирани уште две улици во УЗ Дексион

Градежната офанзива во општина Ѓорче Петров продолжува. Заврши реконструкцијата и на улица Кадињача и крак на улица Гостиварска.

09јуни

Одбележан 5 јуни-Светски ден на животната средина

„Размислувај глобално, делувај локално“ е императив за општина Ѓорче Петров. Денеска на практичен начин придонесуваме за заштита на животната средина и намалување на емисиите на CO2 во атмосферата. Oпштина Ѓорче Петров во наредниот период на јавни објекти (училишта и детски градинки) ќе постави фотофолтаични централи во вкупна инсталирана снага од 80 -тина KW.

09јуни

Асфалтирана улица 20 во Волково

Решен е долгогодишниот сообраќаен проблем на околу 70 семејства кои живеат на улица 20 во Село Волково. Општина Ѓорче Петров пристапи кон асфалтирање на улицата во должина од 1250 метри. Нанесен е асфалт на површина од 6000 метри квадратни.

09јуни

Скопје вежба! Ѓорче Петров вежба!

Секој Понеделник и Среда од 18:00-19:00 часот во Паркот во Ѓорче Петров аеробик, моторика и пилатес. До крајот на јули, ѓорчепетровци имаат можност преку стручните совети на лица од Факултетот за физичко образование, спорт и здравје да се рекреираат, да го подобрат своето здравје и да ја одржат физичката форма.

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
 logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам