Мени

М-р Д-р Ленче Нелоска

Lenche Neloska

Датум на раѓање: 18.04.1969

Место на раѓање: Струга

Адреса: ул.1606 бр.8/55, нас.Александрија, Ѓорче Петров

Моб. телефон: +389 71 284 284, 

Е-mail: neloskal@gmail.com.,

Странски јазици: Англиски - Berlitz Level 8

Компјутери: Word, Exсel, Power Point, Outlook Express, Internet

Професија: Доктор на медицина

Специјалност: дерматовенеролог.

Академска титула: Магистер по јавно здравје

 Образование:

-       Докторанд на Медицински Факултет Ниш, Србија, тема “The effects of the application of albumin, blood plasma and hyper - caloric nutrition in the process of healing pressure ulcers”

-       Магистер по јавно здравје – 2013 г. Магистерски труд на тема ”Декубитални улкуси во институција за долготраен престој - ризици, превенција и контрола“

-       Постдипломски студии по јавно здравје на Медицински факлутет во Скопје

-       Специјализација по дерматовенерологија – Медицински факултет Скопје, 2007 година,

-       Медицински факултет - Скопје - општа медицина, 1997 година

Вработена во:

 -       ЈЗУ Здравствен дом - Скопје

 Работно искуство:

 -       ЈЗУ Геронтолошки завод „13 Ноември" - Скопје, Директор на установата, од 2007 до 2017 година,

-       ЈЗО Здравствен дом - Скопје - 2001/2007

-       Колективен центар за хуманитарно згрижени лица “Радуша” - 2000/2001 до  почетокот на вооружениот конфликт во Радуша.

-       ПЗО "ЃАМП" - 2000;

-       ПЗО "Финадент" - 1998/2000;

Функции:

-       Потпретседател на Лекарска Комора на Македонија 2012-2017

-       Член ба бордот на директори на EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel) Trustee 2011-2017

-       Претседател на Асоцијација за хронични рани (Chronic Wounds Management Association (CWMA)

Учество во Државни Комисии:

-       Член на Одборот за соработка и доверба со јавноста на Медицински факултет во Скопје, Универзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје.

-       Член на комисија за Државна награда Мајка Тереза 2012-2013

-       Комисија за национална стратегија на хронични незаразни болести -  Министерство за здравство, 2010-2013 година;

-       Член на Комисија за справување со кризи при Општина Ѓорче Петров од 2010-2017

-       Комисија за национална стратегија на долготрајна нега - Министерство за труд и социјална политика, 2010 година;

-       Комисија за национална стратегија на стари лица - Министерство за труд и социјална политика, 2010 година;

-       Комисија за национална стратегија за палијативна грижа - Министерство за здравство, 2010 година;

Член на:

-       EADV – Eurоpean Academy of Dermatology and Venerеology

-       EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel)

-       Honorary member of Bulgarian Dermatologists Association

-       Лекарска Комора на Македонија

-       Македонско лекарско друштво

-       Здружение на дерматовенеролози на Република Македонија

-       Црвен Крст на Македонија

-       The International Association of Lions Club

Биографија

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
 logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам