МениПолова структура:

ПолБрој на жителиПроцент (%)
Мажи 20.677 49.66
Жени 20.957 50.34
Вкупно 41.634Национална структура:

НационалностБрој на жителиПроцент (%)
Македонци 35.455 85,16 %
Срби 1.730
4,16 %
Албанци 1.597 3,84 %
Роми 1.249 3 %
Бошњаци  489 1,17 %
Турци 368 0,88 %
Власи 109 0,26 %
Останати 637  1,53 %Структура на образование:

Степен на образованиеБрој на жителиПроцент (%)
Докторат 50 0,147%
Магистратура 67 0,197%
ВСС 2.911 8,55%
ВШС 1.231 3,62%
ССС 19.461 57,18%
Основно образование 7.435 21,85%
Без училиште 587 1,72%
Некомплетно основно образование 2.264 6,65%

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
 logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам