Мени

Спомен обележја

1.Споменик на паднатите борци од 1941 -1945 година.

Лоциран во Паркот во Ѓорче Петров. Споменикот е изграден по повод смртта на погинатите борци од НОБ. На овој Споменик секоја година секоја година разни здруженија, граѓани, асоцијации и Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров положуваат свежо цвеќе во чест и спомен на паднатите борци.

NOB_spomenik

2.Спомен чешма на паднатите борци од војната во 2001 година.

Четворица млади борци ги дадоа своите животи и по иницијатива на граѓаните е изградена оваа Спомен чешма

3.Спомен плоча на паднатите бранители од војната во 2001 година.

Спомен плочата се наоѓа во с. Волково во чест на четворицата загинати борци кои своите живот ги загубија во меѓуетничкиот конфликт на 10 август 2001 година

Spomen_Ploca_padnati_Borci_2001

4.Споменик на Ѓорче Петров (1864-1921) Споменикот на јунакот Ѓорче Петров е изграден во негова чест и е лоциран во паркот на општината која гордо го носи неговото име.

Автор на споменикот е Велчевски Атанас и е изработен од цинк.

Gjorce_Petrov_Spomeni_Park

5.Споменик на сите загинати бранители на Р.М. во 2001год.

Споменикот е лоциран во Паркот-Ѓорче Петров,изграден е 2008 год од бел мермер.

Site_Padnati_Borci_2001

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
 logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам